Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szavazás
Házhozszállítás
Blog
2018.11.25 22:09

Vigyázzunk a legfontosabbakra

Vigyázzunk a legfontosabbakra!

Visszavonhatatlanul itt az ősz, korán sötétedik és fűtési szezon van. Még a leggondosabban ellenőrzött gázkészülékeknél / cirkónál is támadhat a színtelen, szagtalan gyilkos a szénmonoxid.

 

Praktikus és életmentő megoldás a szénmonoxid érzékelő használata. De tudnunk kell azt is, hogy a készülék csak akkor nyújt biztonságot, ha azt megfelelően helyezték el.

Mitől válhat veszélyessé a fűtő berendezésünk? Normál esetben a gáz levegővel keveredik, elég, majd a kéményen keresztül távozik. A füstgáz a kinti levegővel keveredve felhígul és veszélytelenné válik. Akkor van baj, ha ebbe a folyamatba hiba csúszik. A legnagyobb biztonságot a megfelelően alkalmazott, megbízható szénmonoxid érzékelő jelenti.

Megbízható készülék a Tracon szénmonoxid érzékelője.

A kompakt méretű érzékelők segítségével a mérgező, színtelen és szagtalan szén-monoxid gáz jelenléte mutatható ki a lakások levegőjében. A szén-monoxid a tökéletlen égés eredményeképpen juthat a meghibásodott fűtőberendezésből a laktérbe akár halálos, fulladásos balesetet is okozva. Az érzékelő 4 lépcsőben fény- és hangjelzéssel riaszt, ha a gáz koncentrációja egy beállított értéket átlép, így védve a lakásban tartózkodók egészségét. A készülék azonban nem nyújt védelmet a szén-monoxid krónikus hatásai ellen és nem biztosít teljes védelmet a speciális kockázattal szemben! A termék használata nem helyettesíti a fűtőberendezések szakszerű telepítését és karbantartását, valamint a megfelelő szellőzés biztosítását!

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztálya a megfelelő vizsgálati eredményekre való tekintettel

a CO201A Tracon cikkszámú elemes táplálású szénmonoxid érzékelőt

felvette a megfelelő termékek listájára.

Az említett lista közvetlenül megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

http://www.nfh.hu/sites/default/files/szenmonoxid_pozitiv_20150727.pdf

Vegyük komolyan a szénmonoxid érzékelő jelzését és azonnal menjünk a szabadba, szellőztessünk alaposan!

Webáruház készítés